ОСТАННІ НОВИНИ

В уряді приховали, скільки витратять у 2012 році на лікування нардепів

|

У проекті бюджету на 2012 рік зникли графи про медичне обслуговування народних депутатів керівного складу органів держвлади.
На прохання спікера парламенту Володимира Литвина їх сховали в графі “надання послуг медичними установами”, передає “Дело”.
У розділі витрати держбюджету на 2012 рік розпорядником “Державне управління справами” не виявилося графи “стаціонарне медичне лікування народних депутатів України та керівного складу органів державної влади”, а також “поліклінічне амбулаторне обслуговування народних депутатів України та керівного складу органів державної влади”.
У проекті бюджету на 2012 рік передбачалося виділити на ці цілі 354 млн гривень.
У той же час у законі про державний бюджет на 2012 рік, який був проголосований Верховною радою, замість цих граф в розділі про витрати держбюджету розпорядником “Державне управління справами” з`явився новий рядок: “надання медичних послуг медичними установами”.
У ній зазначено суму фінансування, аналогічну раніше заявленим витратам на медобслуговування вищих чинів держави, – ті ж 354 млн гривень.
Таким чином в Кабміні та парламенті заховали інформацію про багатомільйонні витрати на лікування VIP-чиновників.
Нагадаємо, раніше про це просив спікер парламенту Володимир Литвин.
У вересні цього року він звернувся до Кабміну з проханням прибрати слова “про народних депутатів, особливо там, де вони не мають ніякого відношення, насамперед у питаннях медичного обслуговування”.
Литвин тоді навів приклад, що “до поліклініки № 1 і № 2 прикріплені 60 тисяч осіб – це і службовці, і народні, заслужені, та інше, а на першому місці написано: народні депутати, а потім, через кому, всі інші”.
“І зрозуміло, що народ і так любить сильно депутатів, а, почитавши це, він готовий задавити їх в обіймах”, – додав Литвин.
При цьому він закликав: “Давайте, будемо толерантними”.
На санаторно-курортне лікування ветеранів війни, а також осіб, на яких поширюється дія законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про жертви нацистських переслідувань”, та інвалідів бюджет-2012 передбачає трохи більше 100 млн гривень.

Економічна правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *