ОСТАННІ НОВИНИ

Мін‘юст відкрив доступ до реєстру арбітражних керуючих

|

Міністерство юстиції виставило у відкритий доступ Ліцензійний реєстр арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів). Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, такий Реєстр Мін‘юст вестиме згідно статті 5 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», якою визначено, що спеціально уповноважений орган з питань ліцензування веде Єдиний ліцензійний реєстр.

Міністр нагадав, що наявність ліцензії є обов’язковою умовою провадження діяльності арбітражними керуючими.

У Реєстрі можна буде ознайомитися з повним переліком арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), які отримали ліцензію та стали на облік – їх прізвищем, ім‘ям та по батькові.

Крім того, у реєстрі буде зазначено серію та номер ліцензії, строк дії ліцензії (рік, місяць, день), вид господарської діяльності згідно з виданою ліцензією, найменування та місцезнаходження органу ліцензування, який видав ліцензію.

Реєстр доступний через сайт Міністерства юстиції (розділ «Ліцензійний реєстр арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів)») або за адресою в Інтернеті.

Як відомо, Указом Президента України від 6 квітня 2011 року №395/2011 Мін’юст було визначено головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики з питань банкрутства.

Відповідно до покладених повноважень, Мін’юст видає, переоформлює та анулює ліцензії, видає дублікати ліцензій на провадження діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), приймає рішення про визнання таких ліцензій недійсними, а також здійснює контроль за додержанням арбітражними керуючими ліцензійних умов. Крім того, Міністерство юстиції займається організацією підготовки арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів).

У разі наміру провадити господарську діяльність арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) підприємець має звернутися до Мін’юсту із заявою про видачу ліцензії. До заяви мають бути долучені копія диплома про вищу юридичну або вищу економічну освіту, копія свідоцтва про присвоєння кваліфікації арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. Ліцензії видаються лише особам, що зареєстрували підприємницьку діяльність.

Після отримання ліцензії арбітражні керуючі зобов’язані стати на облік за місцем проживання в обласних управліннях юстиції, а також містах Київ та Севастополь.

Раніше також повідомлялося, що Мін’юст затвердив ліцензійні умови діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), якими визначені кваліфікаційні та інші спеціальні вимоги, обов’язкові для отримання ліцензії.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *