ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий запросив Папу Римського Бенедикта XVI відвідати Львів

|

Сьогодні делегація з України зустрілась зі Святійшим Папою Римським Бенедиктом XVI. Делегацію очолив віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков, а до її складу увійшли керівники Львівської та Закарпатської областей. Міський голова Львова Андрій Садовий під час урочистої аудієнції запросив Папу Римського відвідати Львів та попросив благословення для всіх мешканців міста Львова. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Нагадаємо, делегація прибула до Риму з нагоди встановлення української ялинки на головній площі Ватикану.

Міський голова Львова Андрій Садовий запросив Папу Римського здійснити пасторський візит у Львів, де проживає багато вірних католицької, греко-католицької церков.  Під час зустрічі зі Святійшим виступила також Львівська чоловіча хорова капела «Дударик». Капела також візьме участь у офіційному відкритті ялинки. Вони виконають традиційні українські колядки і щедрівки. 

Львів відкритий для світу. Вперше у Ватикані на пл. св. Петра встановлено українську ялинку з львівськими іграшками. Окрім того, ще понад 40 ялинок з Львівщини облаштовано у папських апартаментах. Ялинку, що встановлена на пл. св. Петра, привезено із Закарпаття. Її довжина 30 м. Прикрашають її 257 дерев’яних іграшок народних митців та понад 2 тис. скляних іграшок Львівського дзеркального заводу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *