ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк вивезе золотовалютні резерви закордон?

|

ацбанк наймає юристів для аналізу законодавства Німеччини, Франції, Голландії, Швейцарії, Австрії, Австралії і Канади на предмет розміщення в цих країнах золотовалютних резервів НБУ.

Про це свідчать дані “Вісника державних закупівель”. Так, НБУ 7 грудня за результатами тендера підписав угоду з юридичною фірмою “Спенсер і Кауфман” на послуги з проведення юридичної експертизи іноземного законодавства вартістю 1,5 млн грн..

Як повідомлялось, останнім часом НБУ почав активно заміщати в держрезерві американські долари на австралійські долари і швейцарські франки. Також планується до резервного кошика добавити російський рубль.

Як відомо, у вересні міжнародні резерви України скоротилися відразу на 3,26 млрд дол. Це найбільше в грошовому вираженні падіння обсягу резервів за останні три роки – більше НБУ витратив тільки в “передкризовий” вересень 2008-го.

У листопаді золотовалютні резерви Нацбанку скоротились до $32,41 млрд. За станом на 31 серпня золотовалютні резерви України складали $38,19 млрд. У 2009 р. міжнародні золотовалютні резерви НБУ склали $26,5 млрд., в 2008 р. – $31,5 млрд.

Майже всі резери НБУ тримає в цінних паперах, номінованих в іноземній валюті, та в інвалюті на рахунках в зарубіжних банках. У золоті розміщено лише кілька відсотків від всієї суми.

ТСН, «Наші гроші»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *