ОСТАННІ НОВИНИ

Львівське ремонтно-будівельне підприємство механізації робіт оголосять банкрутом?

|

Сьогодні під час сесії Львівської міської ради депутати розглянули питання щодо банкрутства Львівського комунального ремонтно-будівельного підприємства механізації  робіт. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Було рекомендовано запропонувати до цього підприємства процедуру банкрутства, оскільки без втручання Львівської міської ради це підприємство відновити свою діяльність не може. Також це робиться з метою уникнення можливості відчуження майна Львівської міської ради, а також не допущення зростання заборгованості. Тобто ми пропонуємо прийняти таку процедуру: про подальші дії щодо розпорядження майном, земельними ділянками, однозначно прийматиме рішення міська рада, а також до участі в оголошені банкрутства ми пропонуємо долучити представників профільних депутатських комісій в межах наданих повноважень», – повідомила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

У самій ухвалі є два пункти. У першому з них ЛК РБП «Механізація робіт» вилучено із додатку до ухвали міської ради від 29.03.2007 № 682 «Про правовий захист об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Львова». Відтак, депутати виключили це підприємство з переліку тих, до яких не може бути оголошена процедура банкрутства.

«Тут прийнято одночасно два рішення. В першу чергу хочу наголосити, що в Законі України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» місцевим радам дано право на встановлення переліку комунальних підприємств, відносно яких не може бути оголошена процедура банкрутства. Львівською міською радою було затверджено перелік таких підприємств, в якого включили всі підприємства комунальної власності», – повідомила Г.Пайонкевич.

У другому пункті директор підприємства має звернутися до Господарського суду Львівської області із заявою про порушення справи про банкрутство.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *