ОСТАННІ НОВИНИ

Торгові марки політиків: туалетний папір "Балога" і труси "Яценюк"

|

Кілька десятків українських політиків і чиновників мають зареєстровані власні торгові марки. І, як з’ясували журналісти “ТСН. Особливе“, торгувати вітчизняні віпи готові геть неочікуваними товарами.

Третій український президент Віктор Ющенко своє ім’я зробив брендом ще десять років тому. Під цим брендом екс-президент збирався торгувати приблизно двома сотнями найменувань товарів, зокрема, гральними картами. А ще Ющенко готовий надавати послуги, забезпечувати тимчасовим житлом і проводити гігієнічний огляд. Як людей, так і тварин. Однофамільцям президента займатись тим самим під власним прізвищем – зась. 

Міністр МНС Віктор Балога воліє заробляти на домашньому затишку. Фірма  «Балога» може глядіти дітей, робити фотографії, випускати викройки для шиття, сміттєві мішки і туалетний папір.

Депутат Арсеній Яценюк під своїм прізвищем може розклеювати об`яви, торгувати акварелями, взуттям і гетрами. А ще слово Яценюк може бути написане на майках і трусах.

Заступник голови парламенту Микола Томенко подався в іншу сферу. Під своїм брендом він може дресирувати собак, перекладати з мови жестів, організовувати циркові вистави і надавати послуги імпресаріо. Сам він каже – таким чином  потурбувався про майбутнє.

А от Сергій Тігіпко під своїм брендом може продавати виделки, бритви, вогнепальну зброю, мереживо, сірники, музичні інструменти і препарати для знищення паразитів.

Останнім власну торгову марку зареєстрував прем`єр М. Азаров. Свій патент він отримав за скороченою і дорожчою процедурою – за два місяці. «Міг би не витрачатися і рік почекати – тоді б він отримав її лише за дві тисячі. А так шість тисяч тільки офіційно», – каже юрист Сергій Клім.

За ці гроші прем`єр Микола Азаров застовпив за собою послуги телеграфістів, манекенників і секретарів. Ще під брендом Азаров може працювати прокат факсів, ксероксів і телефонів.

На те, щоб розпочати діяльність під брендом “Азаров”, в українського прем`єра є три роки. Якщо за цей час жодного телефону він в оренду не здасть, патент можуть відібрати.

ТСН.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *