ОСТАННІ НОВИНИ

Протягом 2011 року у Львові припинили свою діяльність 16 інтерактивних клубів

|

За 11 місяців 2011 року представниками управління економіки Львівської міської ради спільно з представниками районних адміністрацій та правоохоронних органів, проведено 142 рейди в інтерактивні клуби. Протягом року припинили діяльність 16 інтерактивних клубів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Станом на 1 грудня у Львові функціонує 56 інтерактивних закладів (інтернет-клубів, інтернет-кафе). Найбільша їх кількість зафіксована у Шевченківському (13), Франківському (12) та Залізничному (11) районах.

Протягом 2011 року скеровано 248 звернень у міліцію та інші контролюючі органи. За цей  період за результатами виявлених порушень ЗУ «Про заборону грального бізнесу в Україні», правоохоронними органами порушено 12 кримінальних справ.

Як повідомили в управлінні економіки ЛМР, у таких закладах як інтерактивні клуби всупереч вимогам законодавства проводиться діяльність, пов’язана з організацією, проведенням та наданням можливості доступу до азартних ігор.

«Відповідно до Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», щоб встановити можливості доступу до азартних ігор через комп’ютерні стимулятори, необхідно зафіксувати сплату гравцем грошей, що дає змогу учаснику як отримати виграш, так і не отримати його залежно від випадковості, а це дуже важко. Тому, на сьогоднішній день Львівською міською радою та правоохоронними органами активізована робота із залученням засобів масової інформації для виявлення фактів азартних ігор та вжиття заходів щодо припинення діяльності інтерактивних клубів, у яких зафіксовані порушення. Ця робота дає позитивний результат, і надалі буде продовжуватися», – зазначила начальник відділу торгівлі та тендерних закупівель управління економіки ЛМР Галина Шарко.

Нагадаємо, заборона грального бізнесу діє в Україні з 15 травня 2009 року, після прийняття  Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні». В Україні зайняття гральним бізнесом карається штрафом від десяти до п`ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті ж дії, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за зайняття гральним бізнесом, караються обмеженням волі на строк до п`яти років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *