ОСТАННІ НОВИНИ

У “Львівській політехніці” відкрили унікальну лабораторію

|

Сьогодні, 13 грудня, у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулося урочисте засідання з нагоди відкриття навчально-наукової лабораторії геодезії, геоінформатики та 3D-сканування. Зустріч проходила у рамках проекту TEMPUS (511322–2010-SE-JPCR) «Геоінформаційні технології для сталого розвитку в східних сусідніх країнах». Про це повідомляє інформаційна служба НУ “Львівська політехніка”.
«Це унікальна подія для нашого університету. Аналогів такого проекту немає у Львові. Метою проекту є реформування вищої освіти в галузі геодезії  і картографії, вироблення навчальних матеріалів, модернізація освіти, створення web-ресурсів. TEMPUS – це база для наукових досліджень, кадрове забезпечення науковцями, врешті-решт, це приклад для наслідування іншими університетами. До того ж, така програма є поштовхом для появи якісних студентських робіт. Важливо, що це буде програмне забезпечення в різних цілях, заохочення до створення спільних інститутських команд задля плідної наукової роботи» – наголосив проректор з науково-педагогічної роботи НУ «Львівська політехніка», Дмитро Федасюк.
За його словами, проект триває вже понад рік. В ньому беруть участь шість країн – Швеція, Іспанія, Німеччина, Україна, Молдавія і Вірменія. Таким чином, в науковій діяльності задіяні 12 ВНЗ з різних країн. Зокрема, на конкурсну програму надсилалося близько 500 проектів, 7 з яких було відібрано з України. Для активної творчої наукової роботи були відібрані два українських університети – НУ «Львівська політехніка» та «Київський національний університет будівництва та архітектури».
Координатори заходу стверджують, що геодезія у Львові – один з ключових напрямків в Європі. Тому необхідне покращення освіти у цій галузі, а також поєднання геодезії з іншими науками. До того ж, за останні роки попит на фахівців у сфері геодезичних наук суттєво збільшився.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *