ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Польща готові до Євро на понад 90%

|

Рівень підготовки до Євро-2012 Польщі, а також України – понад 90%. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Інформаційному центру «Україна-2012» заявив операційний директор PL.2012 Войцех Фолеєвський.

Відповідаючи на запитання, наскільки зріс рівень підготовки до Євро після того, як у червні генсек УЄФА Джанні Інфантіно оцінив готовність України та Польщі у 80%, пан Фолеєвський відповів: «Сьогодні Польща, а також Україна вже перетнули планку готовності у 90%. Переконаний, це вже понад 90%. Адже країни-господарі вже завершили будівельні роботи і відклали лопати вбік. Тепер завдання, що стоять перед нами, як і перед українцями, – це останні фінальні тести готовності об’єктів, навчання волонтерів, інформаційні та промоційні проекти, сервіси для вболівальників».
Водночас чиновник PL.2012 підкреслив, що пріоритетами Польщі на наступні півроку до старту Євро є промо і організація об’єктів. «Найважливіше завдання – запрошення гостей з Європи до нас на свято. Наш головний меседж: якщо хтось любить футбол і відпочинок, у 2012 році нема кращого місця, ніж Польща, Україна також. Із головних завдань – завершення робіт на залізничному напрямку, налагодження роботи аеропортів, щоб до нас було легко дістатись з будь-якої країни. Ми також готуємо багату програму відпочинку з розвагами, концертами, туристичними об’єктами, які зачеплять європейців. Для чого французу чи голландцю їхати до нас лише на 2 дні? Поїздка окупиться, якщо приїхати до нас на тиждень-два і посвяткувати з нами в чудовій атмосфері Євро-2012», – зауважив Фолеєвський.
Нагадаємо, пріоритетами України на 2012 рік до старту Євро визначено три напрямки – запуск швидкісного сполучення між приймаючими містами, завершення дорожніх проектів та кадрове питання. На відміну від України, Польща також до кінця не закрила стадіонне питання. Варшавську арену планують відкрити у січні 2012-го.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *