ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові фестиваль патріотичної пісні та поезії

|

8 грудня о 14.00 год. у Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича відбудеться V-й районний фестиваль патріотичної пісні та поезії «Я – патріот». Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів із посиланням на депутата Львівської міської ради Романа Грицевича.

Організаторами цього фестивалю є Шевченківська районна адміністрація, відділ освіти Шевченківської районної адміністрації, Міський палац культури ім. Г.Хоткевича, Будинок школярів Шевченківського району м. Львова. Окрім того, підтримав фестиваль і депутатський корпус Львівської міської ради. Зокрема, Фестиваль проходитиме за підтримки депутатів міської ради Романа Грицевича та Ігора Сільвестра.

 «Це ювілейне свято, яке проводиться щороку в Шевченківському районі. Плануємо зробити це свято загальноміським, щоб воно набрало більших обертів на міському рівні. Дітки, що там виступають, створюють незабутню атмосферу патріотизму, котра проймає кожного. Це просто необхідно відчути», – зазначив депутат. 

У мистецькій програмі беруть участь переможці Всеукраїнського фестивалю «Сурми звитяги», солісти та колективи навчальних закладів Шевченківського району м. Львова. 

 «Свято «Я – патріот!» відбувається як своєрідний підсумок фестивалю «Сурми звитяг». І навчальні заклади Шевченківського району беруть в цьому активну участь. Коли журі прослуховує колективи шкіл окремо, то це кущові заходи і не видно загальної картини. Тому це свято, де можна побачити загальну картину, оцінити юні таланти на районному рівні, оцінити дух молоді, їх патріотизм. Ми бачимо талант дітей, підтримуємо їх в цьому і виховуємо патріотизм. Депутат Роман Грицевич завжди долучається до організації цього свята. Нас підтримували і «Фронт Змін», і «Партія Регіонів». Останні два роки нам дуже допомагає фракція ВО «Свобода». Свободівці роблять подарунки для учасників, для колективів, які беруть участь у цьому святі», – розповів директор будинку школярів Шевченківського району Ярослав Городиловський. 

Крім пісень та літературного читання проводився ще конкурс графічних композицій та малюнків на патріотичну тематику. І під час цієї події всі учасники свята зможуть побачити та оцінити фінальні роботи талановитих дітей.  

«На це свято ми запрошуємо не лише учнів нашого району. Раніше на святі виступав хор воїнів УПА, минулого року був офіцерських хор Західного Оперативного командування, цього року відгукнулись на наше запрошення ліцеїсти Львівського військового ліцею імені «Героїв Крут». Вони теж мають свій ансамбль і будуть родзинкою свята. Нам підказують, що варто виходити на загальноміський рівень, що ми, я сподіваюсь, і зробимо наступного року.  Започаткуємо співпрацю з іншими районами», – розповіла Галина Савчук, директор середньої загальноосвітньої школи №43. 

Загалом на святі «Я – патріот!» буде близько 200 учасників, серед яких учні, котрі здобували перемоги на міжнародних фестивалях і на Україні, і за кордоном.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *