ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року Центр туристичної інформації відвідало майже 8 тисяч туристів

|

Центр туристичної інформації Львова від початку року відвідало майже 8 тис осіб. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Для приваблення туристичних потоків в наше місто, необхідно запропонувати туристу такі пропозиції, які у співвідношенні з пропозиціями з інших міст були б конкурентоспроможними та цікавими», – розповідає в.о. начальника управління туризму Галина Гриник.

Як зазначили в управлінні туризму, вступ Львова до «European Cities Marketing» є вдалим стартом з просування на іноземні ринки та започаткування спільних проектів в рамках ECM, зокрема, проведення щорічної конференції ECM у Львові у 2013 р. Зараз Львів є єдиним українським містом, котре є членом цієї організації.

Станом на кінець червня 2011 від початку року ТІЦ відвідало 7912 осіб. З них близько 55% туристів з України, зокрема, з Києва, Донецька, Одеси, Тернополя, Івано-Франківська. 45% становлять іноземці з таких країн, як: Росія, Польща, Німеччина, США, Великобританія, а також туристи з Фінляндії, Китаю, Марокко, Ізраїлю, Норвегії та Данії.

Щодо самих туристів, то згідно з проведеними дослідженнями, понад 50% людей, які відвідують Львів, приїжджають сюди саме на відпочинок. Близько 10% – відвідати друзів та родичів. З кожним роком зростають такі різновиди туризму як паломництво, лікування та навчання. Традиційно у нашому місті їх приваблює архітектура, культура та традиції, які зберігаються у місті, а також те, що туристи вважають наше місто безпечним для відвідин. Окрім того, все більше вважають, що це престижно відвідати Львів.

Щодо львів’ян, то понад 60% з них позитивно ставляться до того, що місто обрало туризм як одну з пріоритетних галузей. Такі дані соціологічного дослідження, яке проводив Центр вивчення громадської думки Інституту міста.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *