ОСТАННІ НОВИНИ

У чиновників вимагають перевірити якість газу, що подається для споживання населенню

|

Депутат Львівської обласної ради від політичної партії “Фронт Змін” Микола Кадикало звернувся до чиновників з вимогою перевірити якість газу, що подається для населення, та у разі виявлення порушень прийняти відповідні міри, інформує прес-служба ЛОО ПП «Фронт змін».

Як розповів на сесії Львівської обласної ради Микола Кадикало, початок опалювального сезону в Україні спровокував низку прецедентів у пресі навколо питання якості газу, який подається на споживання населенню. “Не будучи голослівним, цитую одне з видань, матеріали якого стверджують, що “результати незалежної перевірки побутового газу, яку провели науковці київського інституту газу, показали суттєві розбіжності з офіційними показниками із сайту Київгазу. Метану виявилось не 96%, як пропонують вірити, а менше 84%. При цьому показник негорючого азоту насправді зашкалює: більше 4%, а не 1%”. Інтернет-видання та друкована преса періодично рясніють подібними фактами. А бездіяльність влади спричинює соціальні напругу у суспільстві, та ставить багато питань, на які немає відповіді. Станом на нині, громадяни України платять за кубатуру спаленого газу, тоді як не зрозуміло, за якими критеріями оцінюється ціна газу, виходячи з його калорійності”, – зазначив депутат.

Нагадуємо, що згідно постанови від 9 грудня 1999 р. N 2246 “Про затвердження Правил надання населенню послуг з газопостачання”, зокрема статті 28 “Споживач має право на: безперервне отримання газу з відповідними якісними показниками в порядку, передбаченому договором”, а відповідно до статті 36, цієї ж постанови, “газопостачальне та газорозподільне підприємство несуть відповідальність згідно із законодавством за: порушення вимог цих Правил; постачання споживачеві газу, якісні показники та тиск якого не відповідають вимогам нормативних документів”.

“Реагуючи на численні запити громадян та наших виборців, чий мандат довіри ми представляємо у стінах Львівської обласної ради, звертаємось до Львівської обласної адміністрації, з вимогою довести до відома населення про дії щодо вирішення цієї проблеми. Зокрема, вимагаємо у засобах масової інформації пояснити реакцію влади на ці повідомлення, і вияснити, чи ситуація відповідає дійсності, та прийняти міри у разі виявлених порушень. Нагадую, що делеговані вам повноваження зобов’язують вас дбати про добробут народу та виконувати дії, спрямовані на його поліпшення”, – додав Микола Кадикало.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *