ОСТАННІ НОВИНИ

Історичну частину Львова хочуть взяти у велосипедне кільце

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив детальний план влаштування велосипедної інфраструктури у Львові по внутрішньому кільцю навколо історичної частини міста.

Проект розроблявся в рамках «Програми першої стадії розвитку велосипедної мережі та супровідної інфраструктури у 2011-2019 рр.», погодженої виконкомом від 23.05.2011 р. №516, згідно до якої на 2012 рік передбачено створення велосипедної інфраструктури вздовж пл. Адама Міцкевича, пл. Галицької, вул. Галицької, вул. Братів Рогатинців, вул. Підвальної, вул. В.Винниченка, вул. М.Кривоноса, вул. Пішої, вул. Сніжної, вул. Звенигородської, вул. Рибної, пл. Старий Ринок, пл. Різні, вул. Староміської.

Орієнтовна вартість велосипедного кільця навколо історичної частини міста – 8 млн грн.

«Цей ескізний проект ми подали на здобуття гранту Євросоюзу в рамках програми транскордонного співробітництва. Якщо ми виграємо цей конкурс, то фінансування проекту розпочнеться наприкінці 2012 року. Я думаю, що за весь 2012 рік ми все не зробимо, і частину роботи виконаємо в 2013 році», – розповів радник міського голови Львова з питань велоінфраструктури Олег Шмід.

Олег Шмід зазначив, що Галицька районна адміністрація при проведенні ремонту доріг, враховує потреби велоінфраструктури. Зокрема, йдеться про реконструкцію вул. Вороного, Рибної і Ужгородської.

«Якщо вдасться реалізувати програму, то зміниться вся атмосфера історичної частини Львова. Разом із облаштуванням велоінфраструктури потрібно проводити заходи з відселення машин», – заявив Олег Шмід.

До розробки детального плану залучили спеціалістів GIZ, оскільки центральна частина міста є найбільш складною для влаштування велосипедної інфраструктури у місті. Фахівці надавали консультаційну і технічну підтримку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *