ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові представлять документальні фільми про відомих провідників УГКЦ 20 ст.

Львівський портал

|

Вже найближчим часом львів’яни та гості міста матимуть змогу переглянути  серію документальних фільмів про відомих церковних діячів, керівників УГКЦ ХХ ст., які пронесли віру у Церкву і зберегли її, незважаючи на заборони, переслідування і гоніння. Три величні постаті – митрополит Андрей Шептицький, патріарх Йосип Сліпий, архієпископ Володимир Стернюк – постануть на екранах, кожен зі своєю історією. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Цей показ присвячений проголошенню Львівської митрополії УГКЦ.

Першим для показу в середу, 7 грудня, о 18.30 год. буде представлений документальний фільм «Йосип Сліпий: Молитва за Україну» в конференц-залі Львівської духовної семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35).

Наступним буде фільм «Володимир Стернюк: Служіння в підпіллі». Його транслюватимуть  в Кінопалаці «Копернік» (вул. Коперника, 9), який радо погодився надати для  цього свій зал. Показ відбудеться 10 грудня о 14.40 год.

Третій документальний фільм «Спадщина Андрея Шептицького» буде показана 12 грудня о 16.00 год. в конференц-залі Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35а).

Цикл з чотирьох документальних фільмів, присвячений історії УГКЦ у ХХ ст., було створено протягом 2009-2010 р. рекламно-продюсерським центром «Стар-ТВ», у співпраці з Львівською Архиєпархією УГКЦ та Інститутом історії Церкви Українського католицького університету. Вони вже транслювалися на загальнодоступних каналах. Зараз тривають зйомки документального фільму про о. Василя Шевчука, який був капеланом УПА і був розстріляний у 1948 році.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *