ОСТАННІ НОВИНИ

На виплати з народження дитини додатково спрямовано мільярд гривень

Львівський портал

|

Уряд передбачив витрати на виплати по народженню дитини, враховуючи динаміку народжуваності, яка перевищила всі очікувані прогнози. У зв`язку з цим до кінця року потрібні були додаткові витрати. Тому уряд прийняв рішення збільшити суму допомоги на 1 мільярд гривень. Про це сьогодні повідомив прем`єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці в Фейсбуці, повідомляє “Урядовий портал”.

«Уряд терміново зробив зміни до бюджетного розпису. На жаль, деякий час потрібно на узгодження цих змін з Верховною Радою – так вимагає закон. Зараз всі процедури виконані, – написав Микола Азаров. – І як мені повідомили у Державному казначействі, гроші вже перераховані в регіони. Тепер справа за оперативною роботою місцевих органів соціального забезпечення».

При цьому голова уряду закликав громадян «разом контролювати» роботу таких органів на місцях, «щоб вони швидко впоралися з цією роботою».

«Відповіді: «грошей ще немає» не приймаються», – підкреслив Микола Азаров. – Мені можна повідомляти про такі неправдиві відмовки, що свідчать про нерозпорядливість – вживемо заходів. Але, думаю, все буде добре, всі мами вчасно отримають належні суми».

Слід зазначити, що в 2011 році в державному бюджеті передбачено 26 368,2 млн. грн. на виплату державної допомоги сім`ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям, а також інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. Тільки в листопаді нарахування такої допомоги становить 2 444,4 млн. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *