ОСТАННІ НОВИНИ

Фальшивомонетники найчастіше підробляють 200 гривень

Львівський портал

|

Кількість підроблених гривневих банкнот за 10 місяців поточного року порівняно з відповідним періодом минулого знизилася на 34%, а сума підроблюваних банкнот – на 47%, повідомив заступник директора Генерального департаменту регулювання грошового обороту України Віктор Заєнко.

Він також зазначив, що найбільш підроблювані в Україні грошові банкноти номіналом у 200 грн, 50 грн, 20 грн. За словами заступника директора Гендепартамента, купюра в 200 грн – “старого зразка, яка була введена в обіг у 2001 році і має недостатній рівень захисту”.

Крім того, Заєнко додав, що ця банкнота не була надрукована на Монетному дворі України і до певного часу зберігалася в запасах Нацбанку. Як тільки було виявлено, що вона недостатньо захищена від підробок, банкноту, за словами Заєнка, стали вилучати з обігу, друкуючи замість неї банкноти нового зразка.

Нагадаємо, за даними Нацбанку України, в 2010 році на 1 мільйон штук гривневих банкнот припадало 5 підроблених, тоді як в 2009 році цей показник становив 5,5 штук.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *