ОСТАННІ НОВИНИ

Українців, які їдуть на роботу в Росію, тестуватимуть на знання російської мови

Львівський портал

|

Громадяни України, які приїжджають працювати до Росії, будуть зобов`язані документально підтвердити знання російської мови, оскільки “закон єдиний для всіх”. Про це сьогодні повідомив керівник Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромадановський.

22 листопада Держдума Росії в першому читанні ухвалила закон “Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації”, який регламентує обов`язкове знання російської мови для іноземних трудових мігрантів.

К. Ромодановський зазначив, що оскільки закон пройшов поки лише перше читання, зарано говорити, як зрештою регламентуватимуться всі аспекти цього питання. “Ми наполягатимемо на тестуванні не на базовому рівні, а на елементарному рівні знання мови”, – сказав керівник Федеральної міграційної служби.

Водночас Костянтин Ромодановський визнав, що запровадження такої норми в першу чергу викликане незнанням російської мови мігрантами, які приїжджають із країн Середньої Азії.

Керівник Федеральної міграційної служби додав, що нині в Росії всього перебуває 9,1 мільйона іноземних громадян, із них 15% – громадяни країн Середньої Азії віком до 26 років, які не вчилися в радянській школі й не знають російської мови.

Також, за даними Федеральної міграційної служби, до Росії щороку приїжджає не менше ніж 1 мільйон трудових мігрантів із України.

Радіо “Свобода”, «РБК-Україна»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *