ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських студентів запрошують на навчання до Франції

Львівський портал

|

15 листопада в Національному університеті «Львівська політехніка» відбудеться «Французький павільйон» – акція, яка організована Посольством Франції та Агенцією Кампусфранс. Провідні французькі навчальні заклади, а також підприємства пропонуватимуть львівським студентам продовжити навчання у Франції. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Захід вже вшосте будуть організовувати в Україні, однак у Львові він відбудеться лише вдруге після 2008 року. Французька делегація представить близько 10 стендів, серед них будуть 2 університети (Cergy-Pontoise та Le Mans), 2 інженерні школи (Центральна школа електроніки та Національний інститут прикладних наук (INSA) з м. Руан), комерційна школа (Вища школа комерції та менеджменту (ESCEM), Національний центр наукових досліджень (CNRS) та 3 підприємства, у яких концентруються французькі інвестиції (Ашан, Лафарж та Укрсиббанк).

Загалом Франція як місце подальшого навчання для отримання вищої освіти є доволі популярною серед українців. Так, щороку близько 1400 українських студентів записуються до французьких вузів: 46% на перший рік навчання (Лісанс), 44% на другий (Мастер) і 10% на третій рік (Аспірантура). У цілому близько 400 студентів продовжують там навчання. Франція також займає 5 місце серед країн, що приймають українських студентів, після Росії, Німеччини, Польщі та Сполучених Штатів.

Окрім того, навчання у Франції українських студентів сприяє покращенню франко-українського співробітництва. Це суттєва підтримка французьким  підприємствам, котрі працюють на території України та мають можливість обирати фахівців з України, які отримали французьку освіту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *