ОСТАННІ НОВИНИ

Жінка із Закарпаття протягом двох років примушувала доньку жебракувати на Львівщині

Львівський портал

|

Працівники Львівської міжрайонної транспортної прокуратури під час рейдової перевірки на території привокзальної площі станції Стрий Львівської залізниці виявили 12-річну дівчинку-жебрачку на ім’я Роксолана. Про це повідомляє ЛМТП.  

Як встановили працівники транспортної прокуратури, дівчинка мешкає в одному із міст Закарпатської області. На Львівщині вона жебракує уже два роки. Жебрацтвом її примушувала займатися рідна матір, у якої є ще чотири неповнолітні дитини.

Крім того, як встановила прокуратура, 44-річна жінка ніколи не цікавилася здоров’ям ні Роксолани, ні інших чотирьох своїх дітей. До лікувальних закладів та до школи вона їх не водила, не надавала належного харчування, одягу, не забезпечила нормальними житловими умовами, тощо.

Натомість, як зазначають у транспортній прокуратурі, горе-матір отримувала на дітей державну матеріальну допомогу – загальна сума доходу за період з 01.01.2011 року по 30.09.2011 року становить 7 тис 119 грн., а також допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку –з 01.11.2011 року по 10.10.2011 року отримала 47 тис 438 грн. Отримані на дітей кошти жінка витрачала на власні потреби – купувала для себе їжу, одяг, сигарети.

Відтак, за злісне ухилення від утримання неповнолітніх дітей, злісне невиконання обов`язків по догляду за дітьми та втягнення малолітньої доньки у жебрацтво транспортна прокуратура порушила проти горе-матір кримінальну справу.

Досудове слідство доручено проводити старшому слідчому Львівської міжрайонної транспортної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *