ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсійний фонд натякає, що через деяких чорнобильців інші можуть залишитися без пенсій

Львівський портал

|

Пенсійний фонд стурбований значним зростання виплат на виконання судових рішень за позовами чорнобильців. Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Суми, які наразі доводиться перераховувати пільговикам, накопичувалися упродовж багатьох років. Певним категоріям громадян законом було передбачено одні способи обчислення пенсій, фактично ж нарахування проводилося в значно менших розмірах, виходячи з реальних можливостей державної казни. Тепер суди ухвалюють відповідні рішення про стягнення з органів Пенсійного фонду значних сум на користь позивачів, зокрема чорнобильців та дітей війни.

Виплати ці досить високі. Наразі на рішення судів пенсії по інвалідності в розмірі від 11 тис.грн. до 34,2 тис. грн.. отримують 875 інвалідів-чорнобильців в десяти регіонах України. При цьому решта пільговиків, які не звернулися до суду, отримують призначені пенсії до 2400 гривень.

 Окремі пільговики відсуджують величезні компенсації. Так, одній особі виплатили 775 тисяч гривень, іншій – 750 тисяч гривень. Лише у вересні виплати понад 200 тисяч гривень отримали 132 особи, ще понад півтисячі пільговиків  було виплачено від 100 до 200 тисяч кожному. При цьому мільйони пенсіонерів отримують невеликі, а то й мінімальні пенсії.

Цього року з рахунків Пенсійного фонду вже стягнуто на користь пільговиків-позивачів 6 мільярдів гривень. Гроші знімаються з рахунків Пенсійного фонду, спустошуючи його, ставлячи під загрозу подальшу виплату навіть незначних пенсій мільйонам людей. Тобто через виплати багатотисячних компенсацій одним пільговикам, іншим, в принципі з такими ж правами, може бути складно забезпечити навіть мінімальну соціальну допомогу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *