ОСТАННІ НОВИНИ

Культурне планування Львова: формування стратегії розвитку культури Львова до 2025 року

Львівський портал

|

З ініціативи Центру культурного менеджменту та за підтримки Європейського культурного фонду (Амстердам) продовжується культурне планування Львова. Першим етапом цього процесу було створення культурної мапи Львова у 2008 році, коли було ідентифіковано та проаналізовано наявні ресурси та потреби культурного сектору міста. На основі рекомендацій та висновків культурної мапи розпочинається наступний етап культурного планування – створення стратегії розвитку культури Львова до 2025 року, інформує прес-служба Львівської міськради.

В основі культурного планування лежить співпраця між працівниками культури та особами, які планують культурне життя міста. Це модель узгодженої взаємодії громади і влади, що допомагає зрозуміти, як слід використовувати різноманітні активи культури. Наміри про відкриту і спільну роботу по координуванні процесу культурного планування були задекларовані у Меморандумі про співпрацю між Центром культурного менеджменту та Львівською міською радою.

Для створення стратегії розвитку культури будуть сформовані робочі групи, із врахуванням кластерного підходу.

«Ми запрошуємо активних громадян міста до формування Дорадчої ради, оскільки ми переконані – тільки спільне і відкрите створення стратегії буде сприяти зміцненню позитивних тенденцій у культурному середовищі міста та покращенні культурного потенціалу Львова», – зазначили організатори.

Створена стратегія розвитку культури Львова буде представлена для обговорення громадськості із залученням широкого кола учасників та експертів, після чого винесена на розгляд сесії Львівської міської ради.

Розпочатий процес має на меті об’єднати громадськість, працівників культури, фахівців з культурного менеджменту, представників влади та підприємництва, митців, журналістів для створення дієвого стратегічного плану розвитку культури, що стане основою формування культурної політики Львова. В результаті спільної роботи над культурним плануванням має бути знайдено чітке бачення культурного розвитку міста, створено і прийнято стратегію розвитку культури, визначено далекоглядні цілі та запропоновано завдання для їх досягнення.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *