ОСТАННІ НОВИНИ

Автівки лікарів позначать стікерами і дозволять безплатну парковку

Львівський портал

|

Верховна Рада надала автомобілям лікарів зі спеціальними розпізнавальними знаками право на безкоштовне паркування.

За відповідний законопроект проголосували 254 депутати при мінімально необхідних 226.

При цьому Рада визначила, що безкоштовне паркування в спеціально відведених для цього місцях здійснюється у разі обладнання автомобіля, яким керує медичний працівник, спеціальним розпізнавальним знаком установленого законодавством зразка – літерою “О”.

Крім того, на автомобілі повинен бути розміщений спеціальний стікер з  і контактним телефоном медпрацівника, що керує ним.

Парламент також визначив, що власники спеціально відведених майданчиків для паркування повинні забезпечити й виділити на цих майданчиках місця для безкоштовного паркування автомобілів медпрацівників.

Рада вирішила, що форма, порядок і умови видачі спеціального стікера визначаються уповноваженим центральним органом виконавчої влади в сфері охорони здоров`я.

У першому читанні Рада підтримала пропозицію надати право всім медпрацівникам надавати потерпілим першу допомогу в екстремальних або невідкладних ситуаціях у разі, якщо медпрацівник перебуває на місці події.

Відповідно до нинішнього законодавства, першу допомогу в екстремальних ситуаціях мають право надавати працівники “швидкої допомоги” або найближчої лікувально-профілактичної установи. Рада встановила, що закон набуває чинності з 2012 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *