На Львівщині вшанували пам`ять митрополита Шептицького

Львівський портал

|

Сьогодні у Архикатедральному Соборі Святого Юра молитвою вшанували 67-у річницю з дня відходу до вічності Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького, повідомляє сайт Львівської архієпархії УГКЦ.

У спільній молитві участь взяли духовенство архієпархії, учні та вчителі СШ №34 ім Маркіяна Шашкевича, а також міський голова Львова.

У соборі відслужили Божественну Літургію, а згодом у крипті, вірні під проводом Синкела у справах мирян та монашества Львівської Архієпархії о. Віталія Дуткевича ЧСВВ та о. Пантелеймона Саламахи ЧСВВ, молилися за прославу слуги Божого митрополита Андрея.

«Митрополит Андрей, сьогодні для кожного з нас є надзвичайно промовистою постаттю. – розповідає о. Роман Тереховський, віце-постулятор справи беатифікації Андрея Шептицького. – Особисто для мене, однозначним моментом його святості є пророча візія тих речей, які торкаються кожного християнського серця. Те про що говорив митрополит Андрей тоді, можна адаптовувати під сьогодення, адже міняються часи, міняються люди, але фундаментальними залишаються речі, які стосуються нашого християнського життя. Проте, хочу наголосити на тому, що актуальність постаті митрополита стосується не лише сфери релігії, але також сфери суспільного життя. На моє переконання, твір «Як будувати Рідну Хату», має бути посібником для наших урядовців, адже митрополит Андрей викладає такі положення, згідно яких потрібно будувати загальний устрій життя в країні і здорове суспільство».

Варто пригадати, що процес беатифікації Андрея Шептицького перебуває на стадії вивчення чуда, яке сталося за посередництвом молитов до митрополита.

Сьогодні також вірні Львівської архієпархії взяли участь у щорічному паломництві до родинного села митрополита Андрея – Прилбич, Яворівського р-н. Львівської області.

За даними прес-служби Львівської облради, голова облради Олег Панькевич та депутат обласної ради від Яворівщини Василь Пазиняк взяли участь у вшануванні пам’яті митрополита Андрея Шептицького у селі Прилбичах Яворівського район до 67-х роковин від дня його смерті.

Поминальні заходи почалися спільною молитвою біля каплиці-усипальниці родини Шептицьких у Прилбичах. Після цього відбулася хода до храму Собору Пресвятої Богородиці, у якому єпископ-помічник Львівський владика Венедикт відслужив архієрейську Службу Божу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *