ОСТАННІ НОВИНИ

Півтора десятка фур везуть через Львівщину пестициди з грубими порушеннями

Львівський портал

|

У селі Запитів Кам’янка-Бузького району стоїть понад півтора десятка фур, завантажених пестицидами, очікуючи на митне оформлення. Від машин поширюється ядучий сморід – хімікати везуть у звичайних мішках, а не в герметичних контейнерах. Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО «Свобода» посилаючись на голову комісії екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради, голову фракції ВО «Свобода» Ірину Сех, яка виїхала до Запитова на прохання місцевих мешканців.

«За словами водіїв, цей вантаж везуть з Одеси, з-під Києва, з Херсона – начебто до Польщі на сміттєспалювальний завод. Доки водії чекають оформлення вантажу, довкола поширюється нестерпний сморід. Місцеві мешканці нарікають, що в селі отруюють повітря. Зрештою, самі водії скаржаться, що їм паморочиться в голові від тієї хімії. Це не дивно, бо пестициди запаковані в мішки, а не в герметичні контейнери», – розповіла Ірина Сех.

Ірина Сех каже, що з’ясовуватиме, чому вантаж перевозять із порушеннями. За її словами, необхідно зупинити практику перевезення територією Львівщини отрутохімікатів із порушенням правил зберігання й транспортування таких речовин.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *