ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрийському парку відбудеться міні-пленер «Золота осінь»

Львівський портал

|

Сьогодні, 31 жовтня, гурток «Творчість» УДЮМК Галицького району проводитиме живописний міні-пленер «Золота Осінь». Захід розпочнеться о 14.30 год. у Стрийському парку. Збір учасників запланований біля клубу «Творчість», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Пленер орієнтований на молодшу та середню  шкільну вікову категорію учасників.

Основним завданням пленеру «Золота осінь» є навчити дітей малювати природу з натури, та спостерігати за змінами, що відбуваються під час різних пір року. А також звернути їх увагу на красу осіннього пейзажу, зокрема ритм дерев та кольорову гаму, що переважає у цю пору року.

Планується похід у парк для короткого ескізування та малювання начерків, після чого робота продовжиться у приміщенні гуртка за адресою: вул. Стрийська, 24.

Під час пленеру планується збір природних матеріалів – гербарію та використання його у подальшій роботі гуртка, а саме при виконанні штампів на керамічних виробах.

Довідка

Схожі живописні пленери проводяться у перші тижні жовтня в Стрийському парку та червні в Шевченківському гаю.

Також Установою проведено художній пленер «Світ ремесел» у травні 2011 року, який проводився вже втретє та став традиційним заходом УДЮМК Галицького району. Під час цього пленеру діти навчалися різних старовинних ремесел – лялькарства, гончарства та плетіння вінків. До участі у ньому були залучені художники для проведення майстер-класу (навчання, розкриття власних секретів майстерності). Пленер відпочинково-навчального характеру, тому заняття проводились у невимушеній формі, сидячи на веретах та на сіні, що дало змогу дітям відпочити, та без впливу зовнішніх чинників (такі як викладач, замкнуте приміщення) творчо розкритись, почерпнути для себе багато цікавого.

 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *