ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських учнів навчать бути толерантними

Львівський портал

|

14 листопада у Львові стартує всеукраїнський та міжнародний проект «Be Tolerant», який організовує міжнародна молодіжна організація AIESEC. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

До 25 грудня учасники програми, серед яких волонтери з Бразилії, Польщі, Великобританії, Туреччини, за підтримки медичних працівників, які надає благодійний фонд «Салюс», проводитимуть тренінги та роз’яснювальні роботи серед учнів 8-11 класів деяких львівських шкіл.

За словами Михайла Андрушківа, який є президентом організаційного комітету проекту «Be Tolerant», програма була розроблена спільно організацією AIESEC та кваліфікованими лікарями у даній галузі, а стажери пройшли відповідне навчання. Школи охоче погодилися на таку співпрацю.

Головна мета проекту – привернути увагу молодих людей і не тільки до проблеми широкого розповсюдження захворюваності на ВІЛ-інфекцію в країні загалом. Бо впродовж останніх років саме Україна є епіцентром епідемії ВІЛ/СНІДу в Східній Європі.

Окрім того, в рамках проекту 1 грудня відбудеться благодійний мистецький аукціон, вилучені кошти з якого підуть на підтримку осіб, які хворі на ВІЛ/СНІД. Як зазначив організатор акції Мирослав Грет, загалом буде виставлено від 10 до 15 лотів, серед яких картини, скульптура, кераміка. Допомогу в організації аукціону надає організація «САМІ» та БФ «Салюс». Саме вони і будуть розпорядником коштів.

Довідка

AIESEC – це найбільша та найпотужніша міжнародна, неполітична, некомерційна організація, що розвиває молодь та сприяє вирішенню суспільних проблем. Представлена в 110 країнах світу, організація об’єднує 38 тисяч студентів в 1700 університетах та керована студентами і молодими спеціалістами, що цікавляться лідерством, менеджментом та питаннями світового розвитку.

Благодійний фонд САЛЮС, заснований групою лікарів – професіоналів, діє на теренах Західної України протягом 12 років. З 2003 року фонд є членом асоціації EPHA (European Public Health Association), до якої до недавнього часу було включено тільки дві організації з України. За період свого існування фондом реалізовано багато програм та проектів, мистецьких акцій, проведено сотні тренінгів з питань пропаганди здорового способу життя, репродуктивного та статевого здоров’я, подолання насильства серед молоді.

Велика увага приділяється профілактиці ВІЛ та інфекцій, що передаються статевим шляхом. Впроваджуються інформаційно-освітні проекти, які підвищують поінформованість населення, і зокрема молоді, про ВІЛ та хвороби, що передаються статевим шляхом, популяризують здоровий та безпечний спосіб життя.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *