ОСТАННІ НОВИНИ

Голодні ведмеді у Карпатах крадуть корів та баранів

Львівський портал

|

 Карпатами блукають голодні ведмеді, які крадуть у місцевих селян худобу, запасаючись жиром на час сплячки. На Буковині у місцевих жителів уже зникли три корови і два барани. На людей ведмеді поки не нападали, але на ніч горяни міцніше замикають засуви, пише «Сегодня».

«Ведмеді, хоч і дуже голодні, але людей не кривдять. Їх жертвами зазвичай стають дикі кабани, олені поранені, які не змогли втекти з лап хижака, і худоба. Полюють ведмеді в основному на високогір´ях Карпат. Уже нападали в селі Шепіт, хуторах Нижня Яловичера і Сарата», – повідомив мисливствознавець Путильського лісгоспу Ярослав Григоряк.

Вже другий тиждень ведмедики крадуть баранів у одного і того ж господаря на хуторі Сарата. «Ведмідь не міг пройти через двері, тому заліз у хлів через вікно. Торік з подвір`я цього господаря ведмідь украв свиню. Це був один клишоногий: почерк той же, – зазначає Григоряк. – Він знає, як у господаря викрасти худобу прямо з хліва і якими стежками тікати».

За словами фахівців, щороку один-два голодних ведмеді не лягають на зиму спати і блукають напівсонні горами. Вони не голодують на Буковині, а «порушують кордон» і йдуть до Румунії, де ситніше.

«Сліди від їх лап і шерсть на колючому дроті кордону бачать постійно. Якщо зима морозна, карпатські ведмеді сплять, а якщо не дуже – не сплять», – каже Григоряк.

Як повідомляли «Коментарі», за прогнозами синоптиків цього року на мешканців України чекає тепла і в основному суха осінь та не дуже морозна зима.

 

«Сегодня», «Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *