ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко і в тюрмі залишилася найвпливовішою жінкою

Львівський портал

|

Журнал «Фокус» представив свіжий рейтинг 100 найвпливовіших жінок України. Перше місце рейтингу п`ятий рік поспіль займає екс-прем`єр-міністр Юлія Тимошенко.

Майже чверть списку найвпливовіших жінок України – представниці влади і правлячої партії. Це пояснюється, в першу чергу, жорсткою вертикаллю, яку вибудовує глава держави. При цьому наближеність до Віктора Януковича багато в чому визначає ступінь впливовості «політичних» дам.

Показовим винятком є втрата позицій Ганною Герман – з минулорічного другого місця вона скотилася на восьме. У той же час сестра Сергія Льовочкіна Юлія, депутат від Партії регіонів, навпаки, піднялася на дві позиції – з дев`ятого на сьоме. Також посилили свій вплив депутат Тетяна Бахтєєва, представник президента в Конституційному суді Олена Лукаш і перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова.

Зокрема, перша десятка рейтингу виглядає наступним чином. На 1-му місці – лідер ВО «Батьківщина, колишній прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко. На 2-му – перший заступник Адміністрації президента, представник президента в Кабміні Ірина Акімова. На 3-ій позиції – голова Фонду АнтиСНІД Олена Франчук. На 4-му місці – радник президента, представник президента в Конституційному суді Олена Лукаш. На 5-й сходинці – народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва.

6-е місце посіла секретар РНБО Раїса Богатирьова, 7-е – народний депутата від Партії регіонів Юлії Льовочкіна, 8-е – радника президента, керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Ганна Герман, 9-е – головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Олена Притула. І замикає першу десятку найвпливовіших українок власниця «ТА Груп», президент Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторія Тігіпко.

Проривом цього року видання називає Світлану Войцеховську, керівника секретаріату політичної партії «Фронт змін». Войцеховська в списку найвпливовіших жінок піднялася на 48 позицій і зайняла 31 позицію.

Важливою тенденцією рейтингу стало посилення жіночого впливу в бізнесі: якщо в 2010 році власниками і менеджерами структур і підприємств були тільки 18 учасниць, то в 2011-м своїми комерційними успіхами можуть похвалитися 28 українок.

У нинішньому рейтингу «Фокус» вперше дав власну відповідь на питання про те, чи впливає колір волосся на успішність жінки. Статистика виявилася більш ніж показовою: 38 блондинок, 26 брюнеток і 29 шатенок не залишили жодних шансів жінкам з рудим кольором волосся. Втім, натуральність кольору волосся учасниць рейтингу редакція не гарантує.

Фокус.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *