ОСТАННІ НОВИНИ

SIM-картки не будуть продавати за паспортами — НКРЗ

Львівський портал

|

Нові абоненти мобільного зв`язку не будуть зобов`язані пред`являти паспорт при купівлі SIM-карток. Про це заявив голова Національної комісії з питань регулювання зв`язку (НКРЗ) Петро Яцук, передає кореспондент РБК-Україна.

“Дві проблеми є. Проблема відслідковування абонента, але це не наша проблема – це проблема спецслужб. У більшості країн світу SIM-картки продаються не безконтрольно, як це робиться в Україні, але такої ініціативи від комісії, щоб продавати виключно за паспортами, немає. Це не наша проблема і не наше бажання. І доцільності в цьому ми не бачимо”, – сказав Яцук.

Коментуючи інформацію, яка поширена в ЗМІ, відносно пред`явлення паспортів під час купівлі SIM-карток, Яцук відзначив, що ініціатива, з якою виступила НКРЗ має на меті підготувати ринок для впровадження нової технології перенесення абонентських номерів і відповідно дати можливість зареєструватись абонентам, які захочуть скористуватися цією послугою у оператора.

“І ми випустили певний порядок і регламентували цей момент: хоче скористатися цією послугою, значить він іде до оператора, реєструється і лише після цього він буде отримувати певну послугу “Персональні номери”. Інші варіанти повинні бути виключно в межах чинного законодавства”, – додав голова НКРЗ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *