ОСТАННІ НОВИНИ

Ліки в Україні знову подорожчають

Львівський портал

|

Вартість ліків та медпрепаратів від українських виробників буде і надалі зростати, повідомив один із представників фармацевтичного ринку.

“Українські ліки будуть дорожчати, не потрібно вводити себе в оману”, – сказав він.

За словами експерта, останнім часом значно зросли вимоги до якості лікарських засобів українського виробництва, і вони продовжують зростати. Відповідно, з боку українських виробників це потребує великих інвестицій.

Він також зазначив, що ціни на українські ліки більше схильні до коливання, ніж продукція іноземних виробників, оскільки українські виробники все ще працюють над встановленням своєї системи якості. Натомість іноземні виробники мають стабільні ціні, оскільки встановили свою систему якості раніше.

Як повідомлялось, голова комітету з питань охорони здоров`я Тетяна Бахтєєва вважає, що в Україні є всі умови для створення цивілізованої та сучасної системи забезпечення населення якісними та безпечними медикаментами.

Варто також відзначити, що наприкінці вересня, прем`єр Микола Азаров про початок програми повноцінного заміщення імпортованих лікарських препаратів та обладнання на відповідну продукцію українського виробництва.

Нагадаємо, імпорт в Україну товарів медичного призначення з настанням 2012 року може бути призупинено або зовсім заблоковано митними органами через нечітку процедуру маркування.

ТСН

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *