ОСТАННІ НОВИНИ

Визначено потенційних лауреатів Обласної премії 2011 року

Львівський портал

|

Відповідно до Положення про Обласну премію в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, затвердженого рішенням сесії Львівської обласної ради від 22.09.2009 № 1019 на здобуття цьогорічної премії обласними організаціями національних творчих спілок, культурно-мистецькими закладами, іншими інституціями представлено всього 26 подань. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Подаємо повний Список подань на присудження Обласної премії 2011 року в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури за номінаціями: 

1. Мистецтвознавство і культурологія  – імені Святослава Гординського:

Івашків Галина Михайлівна – за мистецтвознавчі  праці, виконані протягом 2009-2011 років (Львівська обласна організація Національної спілки художників України, Львівський державний коледж декоративного і ужиткового мистецтва ім. І.Труша)

2. Музейна справа і збереження культурної спадщини – імені Іларіона і Віри Свенціцьких: 
Автори міжнародного проекту у складі Тараса Рудька, Олени Роман і Лілії Бреннер – за організацію реставрації, висвітлення та популяризацію відреставрованого полотна Т.Попеля та

Розвадовського «Битва під Грюнвальдом» з фондів Львівського історичного музею (Львівський історичний музей)

3. Поезія – імені Маркіяна Шашкевича:

Вархол Роман  – за книгу «Співочий птах на мисленному древі». – Львів. «Ліга-Прес». 2010. – 247 с. (Часопис «Дзвін»)  Гірський Богдан – за книгу «Казальниця», присвячену 200-річчю від дня народження Маркіяна Шашкевича (відділ культури Золочівської районної державної адміністрації, Бурежанський районний музей книги)

Гордон Олександр – за книгу «Нерозтрачена мить». – Львів. «Каменяр». 2008. – 119 с. (Львівська  обласна організація Національної спілки письменників України)

Пішко Володимир  – за книгу «Сторожня». – Львів. «Сполом». 2011. – 200 с. (Видавництво «Сполом») 
4. Проза – імені Богдана Лепкого: 
Бернакевич Леся – за романи «Не в своїй тарілці», «Заходить до хати вампір волохатий» та «Лялька з болота» (видавництво «Ліга-Прес», ГО «Гільдія митців Львівщини»)

Палинський Віктор – за книгу «Декілька зимових  днів…». – Львів. «Сполом». 2008. – 248 с. (Львівська обласна організація  Національної спілки письменників України)

5. Літературознавство, сучасна літературна критика та переклади – імені Михайла Возняка:

Пастух Тарас  Васильович – за монографію «Модерні стильові течії української поезії 1960-90-х років (Київська школа та її оточення)» (Філологічний факультет  Львівського національного університету імені Івана Франка, Інститут Івана Франка НАН України)

6. Драматургія, театральне мистецтво – імені Бориса Романицького: 
Стригун Федір Миколайович – за вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва (Львівське міжобласне відділення Національної спілки театральних діячів України)

7. Журналістика та публіцистика –  імені В’ячеслава Чорновола: 
Калинюк Валерій і Мельник Олександр – за документальний фільм  «Львівські полімпсести» (Українське товариство охорони пам’яток історії та культури) 
Кушнір Богдан Іванович – за книгу «Помилка Солженіцина» та серію гострих публіцистичних статей, надрукованих у «Голосі України» та в Інтернет-виданні «Українська правда» протягом 2010-2011 років (Львівська обласна організація Національної спілки журналістів України)

8. Музичне мистецтво  – імені Станіслава Людкевича
Душний Андрій Іванович – за науково-методичний, навчально-репертуарний та творчо-виконавський внесок в українську наукову та академічну школу народно-інструментального мистецтва (Творча спілка «Асоціація діячів естрадного мистецтва України») 
Личенко Олександр Валентинович – за написання та аранжування творів для урядових концертів, театральних вистав, телевізійних і мистецьких проектів, здійснених протягом останніх трьох років (Львівське державне музичне училище ім. С.П.Людкевича) 
Олеськів Ярослав Володимирович – за творчо-виконавську діяльність та авторський альбом «Мить душі…» (Львівське обласне відділення творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України») 
Фроляк Богдана – за цикл камерних та хорових композицій «Lamento» для фортепіанного тріо, «Диптих» для хору а cappella на вірші Т.Шевченка (Львівська організація Національної спілки композиторів України)

9. Образотворче мистецтво – імені Івана Труша: 
Буличев Анатолій Євгенович – за творчі роботи в галузі станкового живопису, виконані протягом 2009-2011 років (Львівська обласна організація Національної спілки художників України) 
Гулин Петро Анатолійович – за творчі роботи в галузі станкового та монументального живопису, виконані протягом 2009-2011 років (Львівський палац мистецтв) 
Риботицький Володимир Петрович – за персональну виставку, презентовану у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького у лютому 2011 році (Львівський державний коледж декоративного і ужиткового мистецтва ім. І.Труша) 
Шимчук Микола Олегович – за живописні цикли, виконані упродовж 2011 року (Львівська національна академія мистецтв)

10. Декоративно-ужиткове  мистецтво – імені Зеновія Флінти: 
Ганкевич Володимира Романівна – за творчі роботи у галузі художнього текстилю, виконані протягом 2009-2011 років (Львівська обласна організація Національної спілки художників України)

11. Народна творчість  – імені Анатоля Вахнянина: 
Колобич Зенон Федорович – за міжнародні хореографічні проекти за участю хореографічних колективів України, Болгарії, Італії, Румунії; заснування у м. Львові Всеукраїнського фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва імені Героя України Мирослава Вантуха та хореографічну композицію «Величальна Україні» (Львівське обласне відділення Національної хореографічної спілки України) 
Яськович Михайло – за концептуальну ідею створення макетів дерев’яних церков ХУІІ-ХУІІІ ст. (деяких вже знищених) Галичини та Закарпаття (Львівське обласне відділення Національної спілки майстрів народного мистецтва України)

12. Дизайн  – імені Олени Кульчицької: 
Великоголов Борис Богданович – за художнє оформлення фотоальбомів Василя Пилип’юка «Це моя Україна» у трьох томах («Світло й Тінь») 
Коровицький Олександр Олександрович – за творчі проекти сценічного та презентативного костюму, виконані протягом 2009-2011 років (Львівська національна академія мистецтв)

13. Архітектура –  імені Івана Левинського: 
Мастило Ярослав Іванович – за архітектурний проект «Реконструкція палацу водних видів спорту на вул. Кн. Ольги, 114 у м. Львові під «Аквапарк» (Львівська обласна організація Національної спілки архітекторів України) 
Всього – 26 подань, з них: 24 – окремі митці та 2 – колективи авторів. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *