ОСТАННІ НОВИНИ

“Бізнесмени” набрали понад 50 мільйонів кредитів і не віддали

Львівський портал

|

Прокуратурою Львівської області скеровано в суд кримінальну справу стосовно організованої злочинної групи з п`яти осіб, які незаконно одержали кредити в банках на суму понад 45 мільйонів гривень та майже 1 мільйон 300 тисяч євро, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Під час розслідування кримінальної справи з`ясовано, що один з мешканців м. Львова, будучи свого часу керівником низки підприємств Львівщини організував стійке злочинне об’єднання, до складу якого залучив ще чотирьох осіб, двоє з яких  –  приватні нотаріуси.

У 2005 – 2007 роках члени цього угруповання спланували і вчинили ряд злочинів. Зокрема, вони надавали банківським установам неправдиві відомості про відсутність кредитних зобов’язань, відсутність обтяжень на майно підконтрольних юридичних осіб, яке в подальшому передавалося в іпотеку банкам. Внаслідок цього шахрайкуваті бізнесмени незаконно одержали кредитів 45 620 000 (сорок п’ять мільйонів шістсот двадцять тисяч) гривень та 1 274 107 (один мільйон двісті сімдесят чотири тисячі сто сім) євро.

Вказані кредитні кошти, члени організованої групи не повернули, чим завдали шкоди банківським установам.

Привласнивши ці кошти, співучасники зазначених злочинів частково використали на господарську діяльність підконтрольних суб’єктів господарювання, а решту розподілили між собою та використали на власні потреби.

Кримінальний кодекс України за вчинення злочинів за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 222; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *