ОСТАННІ НОВИНИ

30 жовтня Україна перейде на «зимовий час»

Львівський портал

|

30 жовтня о 4.00 за київським часом в Україні відміняється дія “літнього часу” переведенням годинникової стрілки на одну годину назад. Про це нагадує Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики в повідомленні.

Нагадаємо, 20 вересня 2011 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою установила з 27 березня 2011 року на території України час другого часового поясу з додаванням однієї години. Таким чином, було скасовано щорічне переведення годинників на «зимовий» та «літній» час.

Новації у порядку обчислення часу, прийняті Верховною Радою, викликали значний резонанс у суспільстві та в середовищі науковців, бо таке рішення не було узгоджене з фахівцями. Зокрема, науковці стверджували, що рішення Верховної Ради не відповідає міжнародним правилам обчислення часу і фактично запроваджує в Україні час третього часового поясу, що суперечить фізико-географічному розташуванню нашої держави та нормам, що діють у більшості країн світу.

Після багатьох звернень науковців та обурення громадян ВР відмінила постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України». Тобто, в Україні було збережено перехід на зимовий час.

УНІАН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *