ОСТАННІ НОВИНИ

У школах виявляють масові порушення санітарних норм

Львівський портал

|

За інформацією Державної санітарно-епідеміологічної служби України, яка проводить посилений держсанепіднагляд за навчальними закладами, за період 07 по 25 жовтня перевірено 1808 загальноосвітніх навчальних закладів, з них виявлено порушення санітарного законодавства у 437 (24%) перевірених закладах. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

Більшість порушень виявлено під час організації харчування дітей – 49% (порушення технології приготування страв, умов зберігання продуктів харчування, недотримання двотижневого перспективного меню, недотримання санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоці).

Решта порушень, виявлених при перевірках стосуються недостатньої укомплектованості закладів медичним персоналом, забезпеченості навчальних закладів меблями згідно з ростовими та віковими особливостями дітей, посібниками, засобами навчання та виховання.

За виявлені порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 406 посадових осіб загальноосвітніх навчальних закладів (Харківська, Донецька області), 166 осіб було відсторонено від роботи.

Головними державними санітарними лікарями адміністративних територій винесено 70 постанов про тимчасове призупинення експлуатації закладів (Львівська, Черкаська області), 2 постанови про обмеження асортименту продукції, що реалізується, 13 постанов про заборону реалізації неякісної продукції та застосовано 20 фінансових санкцій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *