ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти радять купувати долари

Львівський портал

|

На думку експерта Міжнародного центру перспективних досліджень Олександра Жолудя, попри те, що структурні проблеми Європи є очевидними і достатньо серйозними, її спільна валюта і надалі залишатиметься серед провідних валют світу, оскільки ЄС залишається одним із найбільших економічних утворень у світі, передає ВВС.

Водночас фахівець переконує, що через те, що в Україні існує фактична прив`язка гривні до долара, купівля євро як засобу збереження заощаджень означає додаткові ризики, а відтак, у разі, як хтось із українців за звичкою вкладає заощадження у валюту, їм варто купувати долари.

Головний редактор видання “Деньги.UA” Олександр Крамаренко вважає, що за всіма повідомленнями про “смерть єврозони” є певний спекулятивний елемент.

На його думку наразі йде торг за те, хто заплатить за кризу у ЄС – Греція, МВФ чи європейські країни через механізми європейського центробанку. Але євро, так само, як і європейська економіка, витримає будь-який варіант, переконує Крамаренко.

При цьому фахівець радить населенню не зберігати свої заощадження в одній валюті, а диверсифікувати їх.

Як повідомлялось, на думку європейський експертів, найкращим місцем для зберігання грошей в умовах загрози повторення фінансової кризи є провідні скандинавські банки, такі як Nordea або DNB, заявили аналітики найбільшого швейцарського банку UBS.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *