ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрилась виставка до Дня незалежності Чехії

Львівський портал

|

У Львові відкрилась виставка, присвячена Дню незалежності Чехословацької Республіки. Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

Виставка експонується в Музеї етнографії та художнього промислу у Львові.

Експозиція складається з двох частин: виставки чеського плакату зі збірки Музею етнографії та художнього промислу (триватиме до кінця 2011 року)  та виставки чеського кіноплакату 1960-1970 років (триватиме до 15 листопада 2011р.).

Чеський плакат зі збірки Музею етнографії та художнього промислу охоплює культурний, мистецький, політичний, економічний та суспільний простір Чехословаччини кінця ХІХ – першої третини ХХ ст., пропагуючи певні ідеї поміж широкого загалу як у великих містах, так і в малих містечках зрозумілою та доступною усім мистецькою мовою. Тематика його надзвичайно широка. Це реклама мистецьких закладів, художніх, етнографічних, освітніх виставок, книжкових видань, лотерей, злетів товариства «Сокіл».

Чеський кіноплакат з колекції Моравської галереї у м. Брно вперше представлений в Україні за ініціативою Генерального консульства Чеської Республіки у Львові колекцією відомих художніх кіноплакатів 60-их рр.

           

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *