ОСТАННІ НОВИНИ

Учені вивчатимуть діяльність львівського гестапо

Львівський портал

|

Діяльність ґестапо у Львові спільно вивчатимуть «Тюрма на Лонцького» та «Саксонські меморіали», повідомляє прес-центр Центру досліджень національно-визвольного руху.

Як зазначено у повідомленні, про співпрацю йшлося під час відвідин львівського музею представниками німецького Громадського об’єднання «Саксонські меморіали в пам’ять жертвам політичного терору» (м. Дрезден, Німеччина) на чолі із доктором Петером-Паулем Штраубе, ректором Католицького інституту м. Баутцен.
Під час зустрічі німецькі та українські колеги вирішили налагодити співпрацю між «Саксонськими меморіалами» та «Тюрмою на Лонцького» щодо обміну інформацією про діяльність ґестапо у Львові у 1941—1944 роках, функціонування нацистських в’язниць та таборів на Львівщині, пошуку в архівах Німеччини документів про діяльність нацистської адміністрації в Західній Україні.
Петер-Пауль Штраубе підкреслив: «Співпраця “Саксонських меморіалів” і музею “Тюрма на Лонцького” може стати важливим кроком у розкритті злочинів нацизму на території України, розкрити досі невідомі сторінки історії в’язниці та тих українців, які страждали від нацизму».
Директор музею «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий вважає, що «співпраця дозволяє науковцям оцінити злочин нацизму чи комунізму в широкому загальноєвропейському контексті, зрозуміти у яких геополітичних умовах боролися українці за створення незалежної держави».
«Саксонські меморіали» займаються вивченням питань історії політичного терору під час Другої світової війни та у післявоєнний період.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *