ОСТАННІ НОВИНИ

УПЦ (МП) хоче викладати православ`я у школах

Львівський портал

|

 Українська православна церква Московського патріархату ініціює запровадження православних освітніх проектів у загальноосвітніх навчальних закладах України та заснування у Києві Українського православного університету імені Святого Володимира. Про це заявив голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП Георгій Коваленко, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

З цією метою УПЦ МП ініціює зміни до Конституції України та Закону України «Про освіту», а також хоче внести поправки до закону «Про свободу совісті та релігійні організації» та низки інших законодавчих актів, «пов’язаних з життям релігійних організацій і громад».

За словами Георгія Коваленка, «Конституція України дає можливість вільно сповідувати свою віру, розповсюджувати про неї знання». Проте, наголосив він, церква досі не має можливості засновувати учбові заклади. На думку Георгія Коваленка, розмежування церкви з державою та школами, записане у Конституції, тлумачиться невірно.

«Ми намагаємося не змінити Конституцію, а привернути увагу. Частина про відокремлення школи від держави до сих пір розуміється в радянсько-атеїстичному сенсі, коли це повна заборона церкві мати власні вузи, школи, повноцінно співпрацювати з державою над вихованням освітою людини», – зазначив Георгій Коваленко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *