ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські двірники залишаться без зарплатні, заявляють у Садового

Львівський портал

|

Через рішення міськради про скасування тарифів на утримання житла львівські двірники не отримуватимуть заробітної платні, повідомляють у прес-службі міськради,посилаючись на слова начальника відділу економіки, планування, ціноутворення та житлової політики міськради Ольги Посипанко.

У прес-службі вказують на те, що поки ця проблема не буде врегульована у правовий спосіб, жителі Львова отримуватимуть квитанції тільки з рахунками за тепло та водопостачання.

«Безумовно ніхто не допустить, щоб будинки зовсім не обслуговувались, але ЛКП залишаються без дохідної частини, а отже двірники без зарплат», – наголосила Ольга Посипанко. 

Водночас вона підкреслила, що поки не буде вирішена ця проблема, то ЛКП, що обслуговують житловий фонд змушені працювати в борг. «Якщо говорити про ті послуги, тариф на які зараз відмінено, то з усього переліку послуг, який був передбачений Постановою Кабінету Міністрів № 529 ми вибрали найнеобхідніші, тобто ті, які забезпечують належний санітарний стан житлового будинку. Ці послуги складаються з 7 основних  та 3 додаткових послуг – це вивезення сміття, освітлення місць загального користування, обслуговування ліфтів. Отже загроза скасування тарифів полягає в тому, що саме ці  послуги не будуть надаватись, надаються вони приватними комерційними структурами – перевізниками сміття, «Львівобленерго» та підприємствами, що обслуговують ліфти. Ситуація буде наступною – підприємства виставлятимуть нашим ЛКП, що обслуговують житловий фонд рахунки за фактичне надання послуг, а ЛКП не матиме змогу виставити рахунки мешканцям оскільки рішення є скасованим і тарифи є нульові», – сказала Ольга Посипанко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *