ОСТАННІ НОВИНИ

Львів проведе міжнародну залізничну конференцію

Львівський портал

|

З нагоди 150-річчя Львівської залізниці 3-5 листопада Міжнародна асоціація дослідження  історії залізниці та Центр міської історії Центрально-Східної Європи проводять Міжнародну конференцію, присвячену історії залізниці. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Захід відбуватиметься в приміщені Центру міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Акад. Богомольця, 6).

Участь у конференції «В очікуванні залізниці: Як периферія сполучалася з центрами індустріалізації» братимуть дослідники із західної та центральної Європи, а також з Росії і Білорусі, які вестимуть дискусії на теми як залізниця і залізничний транспорт розвивався у ХХ сторіччі; чи сполучення периферійних міських центрів з більшою транспортною мережею збільшило чи зменшило розрив між містом і сільським оточенням; чи зробила залізниця внесок в індустріальний розвиток країни?

Особлива увага буде зосереджена майбутньому Євро-2012. На конференції головний архітектор Львова Юрій Криворучко буде представляти проект щодо переобладнання території навколо вокзалу.

Довідка

Львівська залізнична магістраль – найстаріша в Україні. Перший пасажирський поїзд  з чотирьох вагонів під назвою «Ярослав» прибув з Перемишля до Львова 4 листопада 1861 р.

У 1866 р. було прокладено гілку до Чернівців, а у 1869 – до Бродів.

Детальніша  інформація про конференцію на сайті Центру міської історії http://www.lvivcenter.org/uk/conferences/railwayconference/

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *