ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопльний оштрафував гречаних змовників на півмійльона

Львівський портал

|

Антимонопольний комітет України оштрафував вісім підприємств загалом на 590 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії на ринку гречаної крупи. Про це йдеться в повідомленні прес-центру комітету.

Зокрема, до відповідальності притягнуто такі суб’єкти господарювання: ТОВ «Рідний продукт» (смт Ювілейне, Дніпропетровська обл.), ТОВ «Сільхозсервіс» (м. Луганськ), ДП «Крупозавод Озерянка «ТзОВ «ІПС» (с. Озерянка, Житомирська обл.), ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів» (м. Сквира, Київська обл.), ЗАТ «Нива» (м. Луганськ), КП «Білоцерківхлібопродукт» (м. Біла Церква, Київська обл.), Фермерське господарство «Дар землі» (ст. Скібнєво, Хмельницька обл.), ДП «Новоукраїнський комбінат хлібопродуктів» ДАК «Хліб України» (м. Новоукраїнка, Кіровоградська обл.).

Як встановив комітет, з січня по лютий 2010 року зазначені суб’єкти господарювання безпідставно одночасно підвищили гуртово-відпускні ціни на гречану крупу.

Такі дії підприємств спричинили загальне економічно необґрунтоване підвищення цін на гречку та призвели до ущемлення інтересів споживачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *