ОСТАННІ НОВИНИ

Вірних УПЦ (МП) сповідатимуть через мобілку

Львівський портал

|

У православних храмах столиці в листопаді з´явиться нова послуга – сповідь по телефону. Про таку ідею розповіли у відділі соціального служіння УПЦ

Розповісти священикові про свої гріхи зможуть люди з важкими захворюваннями або ті, хто не може вільно пересуватися, повідомляє «Сегодня».

«Швидше за все, у нас буде два батюшки, які постійно будуть ходити з телефонами. Ці номери ми оголосимо, і на них зможуть у будь-який час телефонувати люди, які хочуть висповідатися», – повідомив глава відділу отець Сергій Косовський.

За його словами, якщо такою послугою скористається хоча б кілька людей, яким це необхідно, то вже буде добре. «Звичайно, ця сповідь не буде повноцінною, оскільки після неї людина не зможе причаститися. І краще б людям, які бажають сповідатися, наприклад, перед складною операцією, викликати батюшку. Благо у нас є така можливість, і при кожній лікарні є батьки, які сповідують і причащають людей. Але в житті бувають різні ситуації …», – каже отець Сергій.

За його словами, номери телефонів для сповіді будуть оголошені через кілька тижнів.

Варто зазначити, що подібна послуга з´явилася і в Москві. Там на єдиному безкоштовному телефоні постійно «чергують» священики та диякони, які можуть і вислухати, і пораду дати, і допомогти у важкій життєвій ситуації. Наші священики кажуть, що телефон для сповіді буде створений для «крайніх» ситуацій. Тим же, хто просто хоче поговорити про Бога, пропонуватимуть прийти в храм і віч-на-віч поспілкуватися зі священиком. Створення такої послуги в церкві пояснюють ще й тим, що перший у світі телефон довіри був створений саме священиком.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *