ОСТАННІ НОВИНИ

Митниця запроваджує попередній документальний контроль товарів

Львівський портал

|

Попередній документальний контроль товарів запроваджує Митна служба України на виконання відповідних урядових постанов. Про це йшлося на брифінгу у Львівській митниці, що його провів т.в.о. першого заступника начальника митниці Олег Ганжин.

Як повідомляє прес-служба Львівської митниці, йдеться про дві постанови КМУ. Однією з них затверджено новий Порядок здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України, іншою – визначено Перелік товарів, що підлягають державному контролю (зокрема у формі попереднього документального контролю) у разі переміщення їх через митний кордон України.

Т.в.о. першого заступника начальника митниці Олег  Ганжин пояснив на брифінгу, що згадані документи КМУ значно спростять процедуру і зменшать витрати часу на здійснення митного контролю завдяки скороченню кількості інстанцій під час перевірки документів безпосередньо в пунктах пропуску на кордоні.

Найближчим часом митники матимуть повноваження на здійснення в пунктах пропуску через державний кордон України державного санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного контролю окремих товарів та контролю за переміщенням культурних цінностей через митний кордон України у формі попереднього документального контролю.

Це передбачає надання додаткових функцій митниці. Інспектори повинні будуть контролювати кількість та справжність документів, сертифікатів виробника тощо, зокрема й тих, які передбачені для міжнародних перевезень товарів на внутрішні митниці України.

Перший  заступник начальника митниці наголосив, що згадані нововведення дадуть можливість значно прискорити транспорто- та вантажопотік, зменшити час перебування товарів і транспортних засобів у пунктах пропуску на державному кордоні, пов’язаний з проведенням контрольних процедур, а також сприятимуть створенню позитивного іміджу України як транзитної держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *