ОСТАННІ НОВИНИ

У парку «Знесіння» знову підпалили суху траву

Львівський портал

|

У парку «Знесіння» відбувся підпал сухої трави, повідомляє прес-служба Львівської міськради. Дирекція парку закликає мешканців та гостей міста не жартувати з вогнем на території парку.

«Парк «Знесіння» знаходиться майже в центрі міста, якщо у парку станеться пожежа, велика ймовірність, що можуть постраждати будинки. Зараз у парку стоять сухі дерева, сухий лист – все це дуже швидко загоряється. На жаль, випадки підвалу у парку – не рідкість, нам постійно доводиться своїми силами гасити пожежі. Крім небезпеки ці пожежі несуть страшну шкоду флорі та фауні парку. В опалому листі готуються до зимової сплячки їжаки та інші маленькі звірята, випалюються корінці трави і наступного року вона вже не виросте на тому місті», – повідомив інспектор парку «Знесіння» Тарас Галич.

Крім того, у парку знаходиться Музей народної архітектури та побуту – Шевченківській гай, всі експонати якого виконані з дерева і легко займисті.

«Сума штрафу та відшкодування збитків з підпалу у національному парку може сягати 20 000 гривень», – попереджує Тарас Галич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *