ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині створять робочу групу для вивчення проблем гуртожитків

Львівський портал

|

Сьогодні у Львівській обласній державній адміністрації відбулась нарада щодо захисту майнових прав мешканців гуртожитків міста Львова та Львівської області. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

На нараді були присутні: заступник голови облдержадміністрації Володимир Губицький, начальник головного управління житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації Ігор Цейтлін, представники міст обласного значення та міських рад, представники територіальних органів влади та органів місцевого самоврядування. Участь у нараді також взяли члени ініціативної групи мешканців гуртожитків, права яких порушують керівники або власники підприємств, установ та організацій.

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк наголосив, що тема гуртожитків є надзвичайно актуальною не тільки у Львівській області, але й у інших регіонах нашої держави.

«Я можу зрозуміти керівників місцевих органів самоврядування, які не хочуть брати на баланс гуртожитки, тому що на територіальну громаду лягають додаткові витрати на ремонт та утримання мереж, дахів, ліфтового обладнання, але дане питання ми повинні розглядати з точки зору мешканців, частина з яких проживають у гуртожитках вже поколіннями. Тому ми повинні створити належні умови для проживання людей та передати на баланс територіальних громад», – сказав М.Цимбалюк.  

Він також наголосив, що дане питання потрібно вирішувати спільно із керівниками або власниками підприємств, установ та організацій, яким підпорядковані або належать гуртожитки.
Заступник голови облдержадміністрації Володимир Губицький ознайомив усіх присутніх із даною ситуацією щодо проблем гуртожитків. Він, зокрема, розповів, що в області нараховується 124 об’єкти нерухомого майна – гуртожитки, з них 59 – баланс житлового фонду, 43 управління комунальної власності міських рад, а 22 – у приватній власності.

Запрошені на нараду представники територій ознайомили присутніх із ситуацією з гуртожитками безпосередньо на своїх територіях. Зокрема, у Львові загалом є 60 гуртожитків, 43 з яких – сімейні та 17 – для одиноких. 16 гуртожитків міста Львова перебувають у статутному фонді підприємств та організацій, проте міською владою уже прийнята ухвала про прийом цих гуртожитків у комунальну власність міста Львова.
За підсумками проведення наради голова облдержадміністрації Михайло Цимбалюк доручив заступнику голови облдержадміністрації Володимиру Губицькому у тижневий термін створити та очолити робочу групу із вирішення проблем гуртожитків, а до роботи цієї групи залучити членів ініціативної групи.

Також М.Цимбалюк доручив підготувати звернення до всіх власників підприємств та гуртожитків, зокрема у місячний термін офіційно поінформувати про шляхи вирішення подальшого функціонування даних гуртожитків. Також він доручив органам місцевої влади, своєю чергою, у місячний термін підготувати перелік усіх умов та нагальних проблем, вирішення яких вимагається від власників гуртожитків для того, щоб місцеві органи влади могли взяти ці гуртожитки на баланс.

Після усього цього, за словами голови ЛОДА, буде проведена виїзна розширена нарада за участі контролюючих та правоохоронних органів, під час якої на конкретному прикладі буде продемонстрований шлях вирішення проблеми гуртожитків.

Також Михайло Цимбалюк повідомив, що із метою вирішення нагальних проблем мешканців гуртожитків обов’язково проведе робочу нараду із керівниками та власниками усіх підприємств, установ та організацій, у відомстві чи власності яких знаходяться гуртожитки.

«Також ми підготуємо звернення до судової гілки влади із проханням прискорити розгляд справ, пов’язаних із гуртожитками», – сказав Михайло Цимбалюк.

Голова облдержадміністрації також доручив начальнику головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації активніше працювати у напрямку створення ОСББ у області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *