ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова з’їхалися мери різних українських міст

Львівський портал

|

У Львові сьогодні відбувається непересічна подія  – Форум мерів. Під час форуму присутні мають змогу ознайомитись із кращими практиками побудови взаємодії із громадою та по-новому оцінити значення співпраці органів місцевого самоврядування з громадськими об’єднаннями задля ефективного розвитку міст. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У сьогоднішньому Форумі мерів беруть участь: колишній мер міста Сіетл (США) Грегорі Нікелс, міський голова Львова Андрій Садовий, мер Хмельницького Сергій Мельник, мер Черкас Сергій Одарич, мер Долини Володимир Гаразд, радник мера Вінниці Мирослав Кошелюк, голова економічного департаменту міста Славутич Віктор Шевченко, інші високі гості та представники громадськості.

Захід розпочався з дискусійної панелі, яку відкрив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Для мене велика честь приймати в нашому місті наших друзів і партнерів міських голів. Ми живемо в непростий час,  в країні, яка тільки вибудовує свою демократію, в країні, яка йде  по складному шляху. Тому досвід, який можна черпати, слухаючи доповіді сьогоднішніх спікерів, є неоціненний і дуже важливий», – сказав він.

Водночас екс-міський голова міста Сіеттл (США) Грегорі Нікелс під час відкриття панельної дискусії зазначив, що «відповідальність мера – це жити і працювати у своєму місті, змінити ситуацію на позитивну, використовуючи політичний капітал». «Сьогодні, коли я бачу Львів, його старовинну архітектуру, то захоплююсь цим містом», поділився своїми враженнями від Львова Г.Нікелс.

Зі свого боку директор Національного демократичного інституту міжнародних відносин в Україні Крістіна Вілфор підкреслила на важливості даного заходу.

«Соціологічні опитування демонструють, що довіра до більшості державних інституцій з 2010 року значно впала, впала довіра до політичних лідерів. Але, попри те, не впала довіра до місцевих інституцій влади. Більше 50 відсотків громадян сьогодні впевнені в місцевих урядах, зокрема, мерах і це є прямим результатом роботи мерів», – зазначила К.Вілфор.

«Сьогодні  ми маємо тут мерів, які мають  власну думку і бажання працювати  задля розвитку громади, розвитку демократії. Ми сьогодні обговорюємо з ними інноваційні  та ефективні шляхи, якими вони ведуть свою громаду. Сьогодні відбувається не лекція, відбувається діалог», – додала директор НДІ в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *