ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет наступного року - для влади, а не для людей, вважає Томенко

Львівський портал

|

Проект бюджету на наступний рік – це бюджет без суспільства, бюджет без регіонів і без парламенту, переконаний віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко.

Конкретизуючи свою тезу, він пояснив, що, по-перше, “в пропозиціях, які ми бачимо, не змінено жодної статті, якою би були обмежені видатки на утримання влади та чиновництва і збільшені соціальні стандарти для громадян України”.

“Таким чином – це бюджет для влади і бюджет без громадян України”, – додав політик.

Говорячи про місцеве самоврядування, Томенко наголосив, що після представлення проекту бюджету у парламенті багато йшлося про те, що за цим бюджетом не враховані пропозиції місцевого самоврядування: чи-то міських голів, чи-то голів обласних адміністрацій, яких призначив президент. Він нагадав, що багато з них робили категоричні заяви про те, що за цим бюджетом неможливо навіть стовідсотково платити заробітну плату бюджетникам.

“Натомість, попри такі жорсткі заяви в бюджеті змінилося те, що практично нічого не змінилося”, – констатував він.

Томенко пояснив, що єдина позиція, яка пропонується представниками уряду та бюджетного комітету – це збільшити обсяг субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій аж на 692 мільйони 850 тисяч гривень.

“Отож, цілком зрозуміло, що це бюджет і без регіонів, які просто залишають на виживання”, – підсумував віце-спікер.

“Загально ж можна сказати, що це бюджет розкішного життя для влади і бюджет виживання для громадян і місцевих громад”, – додав Томенко.

Нагадаємо, що вчора, 20 жовтня, Верховна Рада прийняла в першому читанні проект державного бюджету на 2012 рік.

Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *