ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч на переїздах Львівської залізниці сталося 13 ДТП

Львівський портал

|

Львівська залізниця систематично зазнає серйозних збитків від несанкціонованого втручання в її роботу сторонніх осіб, які своїми хуліганськими, а іноді відверто злочинними діями загрожують безпеці руху. Упродовж дев’яти місяців цього року на Львівській магістралі зафіксовано 18 випадків несанкціонованого втручання в роботу залізничного транспорту (за аналогічний період минулого року таких випадків було 17). Про це повідомляє прес-центр Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Крім цього, зафіксовано 181 випадок розкрадань обладнання СЦБ, енергетики і зв’язку, які завдали залізниці збитків на суму 1 869 397 грн. За вказаними випадками прокуратура порушила 93 кримінальні справи. 

Не менше занепокоєння залізничників викликає і безпека дорожнього руху, особливо зважаючи на запровадження пришвидшеного залізничного руху у рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини Євро-2012. За три квартали 2011 року на залізничних переїздах ЛЗ зафіксовано 13 ДТП, що на 11 випадків менше, ніж у минулому році. На щастя, цього року летальних випадків внаслідок ДТП на переїздах не зафіксовано, тоді як торік в аваріях на переїздах загинуло дві особи. Щоправда кількість травмованих осіб залишилася на рівні минулого року (9  проти 9). Разом із тим, сам факт аварій на переїздах свідчить про те, що деяким водіям автотранспорту (за статистикою 100% ДТП на переїздах трапляються саме з вини водіїв автівок!) таки бракує витримки, дисципліни, а іноді і здорового глузду. Як приклад, у трьох ДТП, зафіксованих на залізничних переїздах Львівської магістралі впродовж цього року, автомобіль в’їхав у бік поїзда.

Зважаючи  на це, Львівська залізниця вкотре нагадує водіям: невиправданий ризик і порушення правил перетину переїздів може вартувати здоров’я та життя.  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *