70 % українців не зможуть отримати шенгенські візи

Львівський портал

|

Екс-голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель заявила, що має неофіційну інформацію про те, що європейські дипломати прийняли рішення скоротити на 70% видачу Шенгенських віз українцям, через те, що громадяни Україні згодні жити за принципами недемократичної країни. Про це вона заявила в ефірі «5 каналу»

«Економічне співвідношення наших зустрічей (з Євросоюзом – ред.), документів є дуже гарне. Але той сигнал, який сьогодні дають дипломати, що прийняте рішення, практично, на 70% скоротити Шенгенські візи для українців, і коли ми запитали – чому, чому, це ж Президент таким чином вирішує політичні питання. Вони сказали: якщо країна згодна жити по принципам недемократичної країни, то її громадяни нецікаві.», – заявила Кужель.

Кужель пояснила, що офіційно оприлюднювати таку інформацію європейські дипломатичні кола не будуть, а громадяни України відчують це найближчим часом.

«Дуже багато є аналітичної літератури, аналітичних висновків. Такого ж ніхто вам не покаже. Ми зараз відчуємо звернення людей. Я б на прикладі Європейського союзу просила би не впускати тих, хто впливає на прийняття таких політичних рішень», – пояснює Кужель.

Як повідомлялося, вчора стало відомо, що збірна України з карате не потрапила на чемпіонат світу, який проходить в італійському місті Турін, оскільки посольство відмовило спортсменам у візі.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *