ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада просить Януковича не виганяти людей з гуртожитків

Львівський портал

|

Львівська обласна рада підтримала звернення мешканців гуртожитків до Президента України Віктора Януковича щодо недопущення порушень конституційних прав громадян на житло та їх примусового виселення з помешкань. Дане питання депутати розглядають сьогодні на пленарному засіданні.

Зокрема, у зверненні до глави держави пропонується вдосконалити законодавчо-нормативне врегулювання у сфері забезпечення прав мешканців гуртожитку. Також пропонується президентові звернутися до Верховного Суду України, щоб той скликав Пленум для узагальнення суддівської практики і, як наслідок, повернути гуртожитки у державну власність. Депутати обласної ради також звернулися й до решти обласних рад України з пропозицією підтримати звернення мешканців гуртожитків по всіх регіонах.

Паралельно з тим, під стінами Львівської обради зібралося для пікету приблизно 100 осіб – мешканців відомчих гуртожитків. До них вийшов голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк і запросив на нараду з приводу ситуації з відомчими гуртожитками, котра відбудеться завтра. Пікетувальники погодилися на пропозицію, згорнули свій пікет та рушили до міської ради.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *